Про те, що у дітей виникли проблеми з правоохоронцями, матері дізналися від незнайомців, які зателефонували до них на мобільні телефони. 64-річній жительці м. Іллінці незнайомець повідомив, що у її сина виникли проблеми з правоохоронними органами, і йому загрожує ув’язнення. Невідомий «благодійник» запропонував свою допомогу у вирішенні цього питання. Свої послуги оцінив у 30 000 гривень, та вказав реквізити банківського рахунку, куди жінка має переказати гроші.

Не роздумуючи, схвильована матір побігла до найближчого відділення банку звільняти з міліції сина. Лише після того, як отримала квитанцію про переказ коштів, вирішила йому зателефонувати. Дізнавшись, що у сина ніяких проблем з міліцією немає, жінка звернулась з заявою до міліції.

За такою ж самою схемою «рятували» рідних дві вінничанки. Одна з жінок переказала на вказаний злодієм рахунок 3 000 гривень за звільнення сина, а інша – 10 000 гривень за звільнення зятя. Остання жертва шахраїв – 76-річна пенсіонерка, гроші віддала водію таксі, який під’їхав до її будинку.

За усіма цими фактами слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх громадян бути обачними. Людям, які отримують подібні дзвінки, перш за все, треба телефонувати тим, хто начебто потрапив у біду, та до міліції, а не «дарувати» гроші незнайомцям.


Переглядів: 2254
Поширень: 0