Нагадаємо, 21 січня 2014 року внаслідок скупчення сніжної маси, змішаної з кригою, було зруйновано понтонний міст через річку Південний Буг, який забезпечував сполучення між селами Воробіївка та Нова Миколаївка, Немирівського району.

З метою подолання наслідків ситуації, що склалася, з 22 січня по 26 лютого цього року до мешканців населених пунктів було організоване безперебійне постачання необхідних товарів, доставка пошти та дітей до школи, надавалась необхідна медична допомога. Здійснювалось чергування рятувального посту, в місті переходу на льоду був встановлений дерев\'яний настил.

Для недопущення руйнування мостового переходу в подальшому, голові районної державної адміністрації та сільському голові с.Воробіївка надані відповідні рекомендації щодо необхідності вжиття додаткових заходів, які не потребують значних фінансових затрат, але дають можливість вирішити існуючу проблему (встановлення додаткових тросових утримувачів та елементів підйому берегових аперелій).

Виконання цих заходів дозволить із настанням осінньо-зимового періоду виводити мостову конструкцію з експлуатації для пропуску льодоходу та повені.

З 26 лютого виконувалися ремонтно-відновлювальні роботи силами аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Вінницькій області спільно з силами місцевого самоврядування за допомогою спецтехніки та відновлене пішохідне сполучення через річку Південний Буг.

З 4 по 20 березня проводились зварювальні та інші ремонтні роботи.

Між селами Воробіївка та Нова Миколаївка Немирівського району відновлено мостове сполучення

На даний час мостовий перехід відновлений і виконує свої функції по сполученню між селами Воробіївка та Нова Миколаївка Немирівського району.

Управлінням цивільного захисту обласної державної адміністрації розроблені та надані Воробіївському сільському голові методичні рекомендації щодо утримання та обслуговування мостового переходу.



Переглядів: 3597
Поширень: 0