"Цьогоріч ми очікуємо свого роду садовий бум, позаяк, за даними районів, аграрії задекларували намір збільшити площі садів на 1124 га, або на 10 %. Враховуючи, що в посадку одного га інтенсивного саду потрібно вкласти від 100 до 400 тис грн, прогнозовані інвестиції в галузь складуть щонайменше мільярд гривень", - зауважив Андрій Гижко.

За його словами, розширення площ садів відбуватиметься у центрі та північно-західних районах області. Йдеться про улаштування садів фермерами, а також малими та середніми сільгосппідприємствами.

Окрім збільшення обсягів виробництва плодово-ягідної продукції, обласна влада покладає великі сподівання на розвиток садівництва, як галузь, спроможну забезпечити зростання зайнятості сільського населення, причому всесезонної, бо 100 га сучасного саду упродовж року обслуговують в середньому 50-60 працівників.

Для довідки:
У 2014 році на Вінниччині прогнозується зібрати 278 тис тонн плодово-ягідних культур. В сільгосппідприємствах області наявні 46 фруктосховищ, місткістю 55 тис тонн. Здійснюється будівництво 2 фруктосховищ на 5,6 тис тонн. У ході їх спорудження освоєно коштів - 8,3 млн грн, в тому числі за березень 2014 року – 0,4 млн грн.



Переглядів: 3236
Поширень: 0