Щороку борг міського комунального підприємства Добробут перед виробником теплової енергії – ДТЕК Ладижинською ТЕС – за теплову енергію зростає на мільйони гривень. На 15 квітня 2014 року загальний борг Добробуту склав 32 млн грн. При цьому населення Ладижина ретельно розраховується з міським комунальним підприємством за спожиті комунальні послуги. Щоб навести лад у постачанні тепла і розрахунках за нього, ДТЕК, за попередніми домовленостями з міською радою, прийняв рішення відмовитись від послуг посередника і з початку опалювального сезону 2014-2015 рр. самостійно надавати комунальні послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення мешканцям міста.

«Причиною планованих змін, – каже начальник відділу реалізації теплової енергії та послуг ДТЕК Ладижинської ТЕС Михайло Моспан, – є щорічний приріст заборгованості МКП Добробут перед ДТЕК Ладижинською ТЕС на 5-6 млн грн, що складає 50-60% річного обсягу придбаної теплової енергії. При цьому фактичних підстав для цього немає. В 2012 році мешканці Ладижина розрахувалися з МКП Добробут за отримані комунальні послуги на 93%, в минулому – на 95%».

«Саме для того, щоб не дати можливості МКП Добробут збільшувати заборгованість, і щоб мешканці Ладижина не страждали від фінансової недисциплінованості посередника, керівництвом ДТЕК було прийняте рішення залишити ДТЕК Ладижинську ТЕС єдиним виконавцем послуг з централізованого опалення, гарячого і холодного водопостачання та водовідведення мешканцям Ладижина, – коментує менеджер департаменту з реалізації тепла та послуг ДТЕК Віктор Мороз. – Зі всіма користувачами комунальних послуг і балансоутримувачем внутрішньобудинкових мереж будуть укладені договори, відповідно до чинного законодавства. Мешканці міста будуть сплачувати лише за фактично спожите тепло та фактично отримані комунальні послуги згідно показникам лічильника чи за проектними нормами, якщо немає лічильника. Можна буде сплачувати за тепло або в опалювальний сезон, або рівномірно впродовж року – як буде зручно нашим клієнтам».

Отже, напряму від Ладижинської ТЕС з нового опалювального сезону будуть отримувати комунальні послуги не тільки мешканці нещодавно переданих до міської комунальної власності 28 житлових будинків (їм буде здійснено перерахунок розміру плати з урахуванням вже внесених платежів), а й всі мешканці міста.

Нагадаємо, в кінці грудня 2013 року ПАТ ДТЕК Західенерго передала на баланс міста Ладижин весь житловий фонд ДТЕК Ладижинської ТЕС: 28 житлових багатоквартирних будинків. На проведення капітальних ремонтів цих будівель до бюджету Ладижина ДТЕК перерахував 30 млн грн. Для їх технічного обслуговування також було передано ремонтно-будівельні бази, майстерні, транспортні засоби, інженерну та прибиральну техніку і будівлю ЖКГ Ладижинської ТЕС.



Переглядів: 3940
Поширень: 0