Кордон із молдовським Придністров’ям, де сильний вплив має Російська Федерація, перевірив губернатор Вінницької області Анатолій Олійник. У Піщанському районі він провів робочу нараду із силовиками щодо територіальної оборони області та відвідав пункт пропуску «Болган».

До перевірки міцності кордонів та спокою у прикордонних районах спонукає агресивна позиція Росії відносно України, підкреслює Анатолій Олійник. 

«Ми працюємо по нормативних документах з територіальної оборони, здійснюється часткова мобілізація. Але життя показує, що агресор вибрав іншу тактику - розхитування ситуації всередині нашої держави. Цей факт вимагає від кожного нас додаткової пильності та організованості», - сказав очільник області.

Кордон із проросійським Придністров’ям посилено

Наразі на Вінниччині уже працює система через громадські формування, спільно з органами влади, яка дозволяє координувати завдання щодо знешкодження сепаратистів та диверсантів в регіоні у мирний час. На прикладі прикордонного Піщанського району хочуть відпрацювати готовність дати відсіч.

Кордон із проросійським Придністров’ям посилено

За словами заступника керівника Державного управління з надзвичайних ситуацій області Дмитро Щоголев, його співробітники спільно з міліцією у вечірній час посилено патрулюватимуть селище.

Голова Піщанської РДА Петро Десятник зауважив, що вже створено штаб по координації дій в районі в разі виникнення надзвичайних ситуацій, створено підрозділи самооборони на території сільських рад, діє благодійний фонд сприяння прикордонній службі, на рахунок якого вже надійшло близько 20 тисяч гривень.

Кордон із проросійським Придністров’ям посилено

«У райцентрі розташований загін рятувальників, які прибули для підсилення контролю у прикордонній зоні, облаштовано пост «Рудниця» - це своєрідний запобіжний захід, бо на залізничну станцію приїздять громадяни із Придністров\'я. Також в Піщанському районі облаштовано блокпост на пункті пропуску «Болган» на кордоні з Придністров\'ям, адже прикордонна територія має протяжність 42 км і її необхідно підсилити всіма можливими засобами», - каже Петро Десятник.



Переглядів: 4160
Поширень: 0