Близько дев’ятої години вечора на блок-посту при в’їзді в смт. Чечельник працівники ДАІ зупинили для перевірки автомобіль «Судзукі». За кермом іномарки перебував 52-річний житель Чечельника. Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння, однак від обстеження на місці відмовився. Крім того, чоловік повів себе неадекватно, вчинив бійку з одним з представників самооборони, які допомагали працівникам міліції нести службу на блок-посту

В ході конфлікту водій джипу вистрілив в спину самооборонівця з власної травматичної зброї, яка перебувала в нього на законних підставах.

За словами начальника Чечельницького РВ УМВС Василя Побережнюка, хулігана було затримано в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу та доставлено до райвідділу міліції. Вилучену зброю відправили на експертизу. У встановленому законом порядку у затриманого були відібрані зразки крові для визначення наявності алкогольного сп’яніння.

Потерпілий самооборонівець від госпіталізації відмовився, за результатами судово-медичної експертизи буде встановлено ступінь тяжкості завданих йому тілесних ушкоджень.

За фактом вчинення хуліганства із застосуванням зброї відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.4 ст.296 КК України. Такий злочин карається ув’язненням терміном від трьох до семи років. Триває слідство.



Переглядів: 3867
Поширень: 0