Як розповів начальник УМВС України у Вінницькій області Олег Школьний, під час несення служби на Немирівському блок-посту працівники міліції зупинили мікроавтобус, у салоні якого крім водія знаходилися ще п’ятеро пасажирів. Під час огляду автомобіля з’ясувалося, що чоловіки перевозили зброю, боєприпаси та піротехнічні засоби.

Поблизу Вінниці затримано шестеро сепаратистів, які перевозили зброю та боєприпаси

У затриманих працівники міліції вилучили обріз мисливської рушниці, травматичний пістолет з набоями, димову ручну гранату, два патрони до автоматичної зброї калібру 7,62 мм, піротехнічні засоби, рації.

Затримані, віком від 21 до 37 років, жителі різних областей України. Як з’ясувалося, одного з них з січня цього року розшукували одеські правоохоронці за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх умисне знищення).

Поблизу Вінниці затримано шестеро сепаратистів, які перевозили зброю та боєприпаси

Вилучена зброя направлена в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на дослідження.

Наразі вінницькі правоохоронці з’ясовують походження та мету зберігання вилученої зброї та боєприпасів.

Поблизу Вінниці затримано шестеро сепаратистів, які перевозили зброю та боєприпаси

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Поблизу Вінниці затримано шестеро сепаратистів, які перевозили зброю та боєприпаси

Зважаючи на події, що відбуваються у країні, правоохоронці докладають значних зусиль для забезпечення спокою у регіоні та здійснюють план заходів направлений на оперативне виявлення підозрілих осіб, які можуть займатися протиправною діяльністю та дестабілізувати ситуацію в регіоні. На встановлених блок-постах міліціонери прискіпливо перевіряють транспортні засоби на наявність зброї та інших заборонених речей.

Міліція закликає усіх жителів регіону бути пильними, оперативно повідомляти про появу на вулицях міста підозрілих осіб спортивної або військової виправки, які розмовляють з акцентом і погано орієнтуються у місті за телефонами: (0432) 59-33-36, (093) 937-93-40 або "102".



Переглядів: 8980
Поширень: 0