Жінка отримала дзвінок від незнайомого чоловіка. Представившись працівником міліції, він сказав, що її син перебуває в міськвідділі міліції іншого міста за скоєння дорожньо-транспортної пригоди. Під час розмови незнайомець передав телефон іншому чоловіку, який ніби плачучи, голосом її сина, звернувся до неї та наголосив на необхідності термінової передачі йому грошей для вирішення питання з потерпілим.

Перебуваючи у розпачі, жінка погодилася. Шахраї наказали їй передати гроші до Вінниці, використовуючи автомобіль таксі та ні з ким не спілкуватися, чекати вдома від них дзвінка стосовно звільнення сина, тож жінка чітко виконала інструкцію аферистів.

Повертаючись додому від зупинки «таксі», вона весь час відповідала на дзвінки шахраїв, які перевіряли, як вона виконує їх умови.

Коли з’ясувалось, що з сином все гаразд, потерпіла збагнула, що її ошукали та звернулась по допомогу до міліції.

Наразі слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре радять громадянам не втрачати пильність, аби не стати черговою жертвою шахраїв. Якщо Вам зателефонували невідомі і під різними приводами просять перерахувати гроші – не гайте часу, звертайтесь до міліції.



Переглядів: 3456
Поширень: 0