На території Могилів-Подільського району співробітники міліції, спільно із працівниками прикордонної служби, виявили посів конопель. Наркотичне зілля вирощував 30-річний місцевий житель для власних потреб.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів в одному з населених пунктів району правоохоронці, на земельній ділянці запасу сільської ради, виявили посів конопель.

Протягом кількох годин працівники міліції встановили особу чоловіка, який посадив та обробляв рослини. За його словами, коноплі він вирощував самостійно для власних потреб.

Вилучене наркотичне зілля направлено на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України.

Дана інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), що передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває розслідування.

Міліція нагадує громадянам, що за незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від десяти рослин передбачена кримінальна відповідальність.



Переглядів: 3128
Поширень: 0