На Вінниччині вироком суду засуджено до реальних строків ув\'язнення за ч. 4 ст. 187 КК України трьох членів організованого злочинного угруповання, які планували розбійні напади, поєднані з проникненням у житло та спрямовані на заволодіння чужим майном.

Встановлено,що троє мешканців Вінницької області, реалізуючи спільний злочинний умисел, влітку минулого року почали організовувати злочини. Зловмисники мали намір заволодіти майном заможних громадян у Шаргородському районі, при цьому, при цьому не виключали можливість катування своїх жертв.

"Для оперативного та ефективного розслідування прокуратурою області прийнято рішення про проведення негласних слідчих дій, виконання яких доручено спецпідрозділу міліції. Зокрема, в організовану групу впроваджено особу, яка виконувала спеціальне завдання для розкриття та попередження її злочинної діяльності. Як результат - злочинці викриті й затримані правоохоронцями", - розповідає начальник відділу прокуратури області Владислав Джос.

Вироком Шаргородського районного суду, організатору злочинної групи призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а іншим двом зловмисникам - по 8 та 8,5 років з конфіскацією майна.

На це рішення засудженими та їх захисниками були подані апеляційні скарги. Проте, ухвала апеляційного суду беззаперечна - вирок суду першої інстанції залишено без змін.



Переглядів: 3774
Поширень: 0