Місцеві депутати прийняли нову процедуру, яка в Україні ще не застосовувалась.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла депутат Хмільницької міської ради Тетяна Карпенко.

«Хмільник донедавна не мав окремого документа, який би регламентував процедуру виділення землі. Відтак, і зловживань було чимало. Правоохоронні органи минулоріч навіть порушили кримінальне провадження за фактом виділення земель рекреаційного призначення під приватну забудову. Щоб унеможливити махінації, при розробці положення про виділення земельних ділянок, зокрема, під індивідуальне будівництво, ми взяли за основу процедуру черговості при виділенні квартир. Подібного прецеденту, наскільки я знаю, в Україні ще не було», - розповіла ініціатор розробки положення Тетяна Карпенко.

Документ прийнято у четверг на сесії. Депутати певні - «дерибану» курортної землі вже не буде. Як розповіла Т. Карпенко, на отримання землі формуватиметься черга, що «просуватиметься», коли в місті з’являтимуться вільні земельні ділянки. Список претендентів буде висіти у холі міськради поруч із генпланом міста. Всі бажаючі зможуть бачити, як просувається черга і відслідковуватимуть своє місце у списку. Окрім того, передбачено певні «квоти» першочерговості для пільговиків. Також Положення передбачає створення громадського органу, який буде контролювати та впливати на процес виділення земельних ділянок в місті.

До розробки документу долучилися експерти громадської організації «ПРАВО», депутати міської ради та працівники виконавчих органів міської ради.

Наразі на виділення землі претендує 800 мешканців Хмільника. Загалом у місті-курорті проживає близько 26 тисяч населення.



Переглядів: 3546
Поширень: 0