На сьогодні на території Вінницької області проживають 39 осіб зі східних регіонів України. Протягом 7-9 червня з питань переселення на Вінниччину до відомства звернулися ще 17 сімей: 4 родини з Криму та 13 – з Донецької та Луганської областей. Ще 11 родин розглядають можливість такого приїзду.

За словами Марини Коваль, усі райони області провели інвентаризацію житлових об’єктів, які можуть послугувати для розміщення переселенців. Крім того, свою допомогу у тимчасовому розселенні (терміном 21 день) запропонували і 11 санаторних закладів.

У цьому контексті голова облдержадміністрації Анатолій Олійник наголосив на необхідності відпрацювання чіткої картини можливостей регіону у житловому забезпеченні потенційних переселенців. «На сьогодні у нас є реєстр житлових об’єктів для тимчасового проживання. Цю базу необхідно протягом тижня ще раз переглянути і оновити, щоб ми мали чітке уявлення щодо можливостей розміщення переселенців з Донецької та Луганської областей, і могли оцінити ситуацію на перспективу», - зазначив Анатолій Олійник.

Керівник Вінниччини також повідомив, що продовжуються ремонтні роботи у гуртожитку села Нова Гребля, передбаченого для житлового забезпечення переселенців із Криму. На зазначені цілі вже спрямовано 663 тисячі гривень благодійних коштів, для завершення ж усіх необхідних робіт потрібно ще близько 450 тисяч гривень.



Переглядів: 3403
Поширень: 0