Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації В.Жердецький під час прес-конференції для журналістів. За словами В. Жердецького уряд виділив для Вінницької області необхідні кошти для утилізації 590 тонн пестицидів. Окрім виділених урядових коштів, на потреби утилізації та переробки побутових відходів виділено 1,5 млн. грн. коштів обласного бюджету. Проте робота з їх вивезення, утилізації і переробки вже давно триває, як і процес утилізації твердих побутових відходів. Зокрема, вже вивезено 21 тонну отруйних речовин з Калинівки, 40 тонн з Демівки. Причому процес утилізації побутових відходів проходить не на території області, а у Польщі. Як відмітив В.Жердецький, після травневих свят запустить свою роботу новітня сміттєсортувальна станція у Барі, для підготовки запуску якої приїхали польські фахівці. Активно розглядається можливість будівництва ряду подібних об’єктів і в інших районах області. «Депутати на сесії обласної ради затвердили використання екологічного фонду, кошти з якого підуть і на будівництво сміттєсортувальної станції у Крижополі» - підкреслив В.Жердецький.

Зупинився високопосадовець і на порядку використання коштів Стабілізаційного фонду. Його цьогорічне наповнення становитиме 24,2 млн. грн, тобто одну четверту від поданої для розгляду Кабінету міністрів суми. Більшість від визначених коштів буде витрачена на будівництво, реконструкцію і утримання об’єктів бюджетної сфери. Зокрема передбачено 1,5 млн .грн. на проведення водопостачання навколишніх сіл поблизу Стадниці (будівництво 4 артезіанських скважин); 1 млн. грн. виділено для переходу на електроопалення у Бершадській школі, ще мільйон на завершення планової реконструкції в школі с. Ольгопіль; 3,3 млн. грн. необхідно для завершення будівництва школи у Томашполі; значні суми передбачені і на об’єкти медичної галузі. На подальшу реконструкцію та будівництво обласної клінічної лікарні лікарні ім. Пирогова заплановано виділити 5 млн. коштів. 1,3 млн. грн. буде використано на відновлення центрального відділення Літинської ЦРЛ. Фінансуватиметься додаткове будівництво водогонів та очисних споруд, наприклад буде виділено 1,5 млн. грн. на водогін у Стрижавці.

Також заступник голови облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на питанні ремонту, будівництва та обслуговування комунальних доріг області. На ці потреби уряд виділив для Вінниччини 17 млн. грн. «В першу чергу, сьогодні потрібно капітально ремонтувати виїзди із Вінниці на Хмельницький, Одесу та шляхопровід на Немирівському шосе... Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації буде проведено конкурс, під час якого визначатимуться кращі проекти на ці роботи, і вже тоді безпосередньо виділятимуться кошти» - зазначив В.Жердецький.


Переглядів: 5166
Поширень: 0