Нагадаємо, що з 20 травня по 20 червня на Вінниччині, як і по всій Україні, співробітники Державтоінспекції спільно з представниками Укртрансінспекції проводили комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті.

За цей час співробітники Державтоінспекції перевірили 352 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, оглянуто більше 6582 автобусів, з них –242, які перевозять дітей та виявлено 1793 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, у тому числі 5 фактів керування у стані алкогольного сп’яніння.

Ось, деякі з них:

- В Барському районі працівниками ДАІ було зупинено автобус, що рухався за маршрутом Муровані-Курилівці-Вінниця, водій якого знаходився в стані алкогольного сп’яніння та перевозив більше 20 людей.

- На стаціонарному посту ДАІ Комсомольськ, Козятинського району, було зупинено автобус «ЛАЗ», в салоні якого знаходилось близько двох десятків людей, які їхали на весілля. Під час спілкування з водієм було встановлено, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння. В результаті огляду на стан сп’яніння встановлено, що водій знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, в організмі водія міститься більше 0.4 проміле алкоголю.

Крім цього, до адміністративної відповідальності притягнуто 56 посадових осіб автопідприємств, за результатами проведених перевірок до управління Укртрансінспекції направлено 12 інформації з пропозиціями щодо анулювання ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень, надіслано 7 інформацій про позбавлення права роботи перевізників на маршруті.

Як свідчать перевірки, проведені в обласному та районних центрах, значна кількість автобусів, що належать фізичним особам, не проходить щоденну перевірку технічного стану. Серйозною проблемою є відсутність контролю з боку автоперевізників за режимом роботи водіїв. Нерідко на маршрути перевезень водії виїжджають без ліцензій, відповідного дозволу та дорожнього листа, що свідчить про їх безконтрольність на маршруті.

В зв’язку із зростанням кількості дорожньо-транспортних пригод за участі автобусів на території країни, керівництвом Державтоінспекції України прийнято рішення продовжити профілактичні заходи на пасажирському транспорті «Автобус -2014» до 20 липня 2014 року.


Переглядів: 2574
Поширень: 0