В селі Новофастів Погребищенського району на присадибній ділянці 50-річної місцевої жительки серед кукурудзи дільничний інспектор міліції виявив 1086 кущів снодійного маку.

Як розповів начальник Погребищенського РВ УМВС Станіслав Бондаренко, в ході проведення оперативно-профілактичної операції «Мак» під час огляду присадибної ділянки, господаркою якої є 50-річна жінка, дільничний інспектор виявив незаконний посів снодійного маку. Майже 1100 кущів забороненої рослини жінка посіяла серед кукурудзи та картоплі.

Зі слів правопорушниці, заборонені рослини вона вирощувала для власних потреб – для приготування пиріжків. Про те, що за вирощування снодійного маку передбачена кримінальна відповідальність, вона знала, але сподівалась, що цього ніхто не побачить.

Виявлений посів заборонених рослини був направлений на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС Вінниччини.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 КК України (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 3036
Поширень: 0