Хабар в сумі 500 гривень намагався дати водій-правопорушник працівнику ДАІ за не направлення до суду адміністративного протоколу, складеного за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

У Тульчинському районі працівники Державтоінспекції зупинили скутер, водій якого знаходився в стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника правоохоронці склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУоАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

Аби уникнути відповідальності – штрафу, мінімальний розмір якого становить 3 400 гривень, правопорушник вирішив дати працівнику ДАІ конверт з винагородою. Міліціонер одразу ж викликав працівників сектору боротьби з економічною злочинністю, які задокументували факт дачі хабара.

Як розповів в. о. начальника Тульчинського райвідділу міліції Василь Костишин, тепер правопорушнику доведеться нести не лише адміністративну , а й кримінальну відповідальність. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.



Переглядів: 3515
Поширень: 0