У Липовецькому районі ледь трагедією не завершилась вечірка молодіжної компанії. Попередньо встановлено, що 18-річна дівчина випила невідому наркотичну речовину, яку хтось з молодих людей влив їй у келих з вином. Зараз загрози життю потерпілої немає, стан її здоров’я задовільний.

Про те, що сталося ввечері 1 серпня в будинку, де мешкає 17-річний підліток, працівники липовецької міліції дізналися через три доби від лікарів. 18-річна місцева жителька ледь не пішла з життя через витівку свого приятеля.

Як розповів начальник Липовецького райвідділу міліції Василь Фіногенов, під час розпиття спиртних напоїв з трьома 17-річними товаришами та подругою, хтось з молодих людей у келих з вином потерпілої додав невідому речовину для «підняття настрою», випивши цей напій, дівчині стало погано. У неї різко піднявся тиск та температура. Молоді люди побігли до аптеки за жарознижуючими препаратами. До лікарні дівчина потрапила лише наступної доби, з сильним головним болем. Попередній діагноз лікарів – крововилив у головний мозок, отруєння наркотичною речовиною.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 314 Кримінального кодексу України (незаконне введення в організм наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Що за рідина була в келиху постраждалої, джерело її походження, наразі з’ясовує слідство. За таке правопорушення передбачено покарання до 5 років ув’язнення. Проводиться розслідування, опитуються свідки.



Переглядів: 4604
Поширень: 0