20 серпня близько четвертої години дня до Хмільницького міського відділу міліції та місцевої лікарні надійшли повідомлення від жителів с. Сальниця про те, що вночі невідомі особи вчинили розбійний напад на їхню односельчанку - самотню літню жінку. Нападники побили стареньку та забрали в неї заощадження.

Як розповів начальник Хмільницького МВ Євген Канюка, оглянувши місце злочину, опитавши потерпілу та місцевих жителів, які могли б бачити біля будинку старенької підозрілих осіб, працівники міліції одразу взялися за пошуки зловмисників. За кілька годин підозрювані особи були встановлені та затримані. Ними виявилися 22 та 23-річні рідні брати, жителі цього ж села. Молоді люди раніше мали проблеми із законом та притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. Затримали їх міліціонери на виїзді з села.

У скоєному підозрювані зізналися, розказали, що витратили частину грошей на алкоголь та цигарки, а решту сховали вдома. За їхніми словами, на злочин вони наважились через проблеми з грошима. Працювати не хотіли, а жити за щось потрібно було.

Напередодні злочину брати випивали в компанії товаришів. Хтось з присутніх заговорив про самотню літню пенсіонерку, в якої можуть бути грошові заощадження. Після того, як компанія розійшлася, брати вирішили пограбувати стареньку.

Грабіжникам двері відчинила сама господарка, коли вони постукали. Молодики накинулись на жінку та почали її бити та душити, вимагаючи, щоб вона сказала де схованка з грошима. Чинити опір бабуся не мала сили, тому сказала, що усі її заощадження знаходяться під подушкою. Забравши 6 000 гривень, нападники кинулися навтьоки. Побиту бабусю наступного дня виявили односельці, які зайшли її провідати. Вони викликали міліцію та швидку.

Зараз пенсіонерка знаходиться у лікарні. В неї лікарі діагностували забої голови та м’яких тканин.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Нападники затримані в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. За такий злочин передбачено покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Переглядів: 3353
Поширень: 0