У Могилів-Подільському працівники міліції затримали двох зловмисників, які вчинили крадіжку духовних цінностей, пожертв прихожан, ювелірних виробів з храмів у Могилів-Подільському та Ямпільському районах.

Днями до працівників Могилів-Подільського міського відділу міліції звернулась місцева жителька та повідомила, що вночі невідомі особи з приміщення Української православної церкви святої Параскеви скоїли крадіжку грошей в сумі близько 40 тисяч гривень, золотих та срібних хрестиків, ланцюжків вагою близько 50 г.

Двох злодіїв, які спеціалізувалися на крадіжках з храмів, затримали на Вінниччині

На місці скоєння злочину слідчо-оперативна група міліції встановила, що до церкви злодії проникли через вікно. Там знайшли схованку з ключами від сейфу, де зберігалися скрині з пожертвами прихожан, гроші, зібрані на допомогу дітям-інвалідам, та на закупівлю бронежилетів бійцям, які знаходяться в зоні АТО. Також з церкви зникли ланцюжки та хрестики, які люди лишили освятити, та ті, що продавалися у церковній лавці. Прихопили зловмисники з собою і невеличкі ікони, хрести священнослужителів та вино. Відчинивши двері церкви з середини, вони залишили місце злочину.

Двох злодіїв, які спеціалізувалися на крадіжках з храмів, затримали на Вінниччині

Як розповів начальник Могилів-Подільського міського відділу міліції Юрій Дубецький, на пошуки зловмисників був задіяний весь особовий склад могилів-подільської міліції. Розшукали їх за відбитками пальців рук та взуття, залишених на місці злочину. Ними виявилися 16 та 25-річні місцеві жителі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Викрадені з церкви речі міліціонери вилучили у старшого зі зловмисників за місцем проживання. Також у нього знайшли три дерев’яні, дві металеві ікони, «Євангеліє», кадила, металеві чаші, які, як з’ясувалося, злодії вкрали на початку серпня з церкви у селі Буша Ямпільського району. Частину викрадених грошей молоді люди витратили на власні потреби – придбали дорогі сучасні мобільні телефони.

Двох злодіїв, які спеціалізувалися на крадіжках з храмів, затримали на Вінниччині

Наразі зловмисники затримані в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За скоєння такого правопорушення передбачено покарання до 6 років ув’язнення.

Проводиться розслідування.



Переглядів: 4291
Поширень: 0