Нещодавно на центральній площі міста Ладижин встановлено кований триметровий тризуб. Він став найбільшим в Україні малим гербом, викованим із металу.

У день відкриття пам’ятки головний редактор Книги рекордів України Оксана Сніцарук передала диплом, який засвідчує рекорд. Тризуб виготовили з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Герб встановлено поряд із погруддям Кобзаря.

На Вінниччині встановили найбільший в Україні кований тризуб

Таким чином, два проекти стали втіленням спільної мети кількох місцевих громадських організацій, митців та підприємців і став переможцем цьогорічного етапу конкурсу «Місто своїми руками». Співавтором кованого тризуба став ладижинський митець, член національної спілки ковалів України Андрій Чепірдак. На виготовлення рекордного гербу Андрію знадобилося близько трьох тижнів.

На Вінниччині встановили найбільший в Україні кований тризуб

Зазначимо, що тризуб став першою частиною пам’ятного знаку, яку 27 серпня встановили на головній площі. Друга частина знаку у вигляді гранітного постаменту з встановленим на ньому погруддям Великого Кобзаря була встановлена за тиждень.

За словами голови літературно-мистецького об’єднання «Стожари» Андрія Скакодуба, відкриття пам’ятного знаку стане гарним завершенням ювілейного 200-го року з дня народження Тараса Шевченка.

На Вінниччині встановили найбільший в Україні кований тризуб

«Ми давно хотіли зробити це самостійно. Але коштів у літературної спілки не було, тож допомогу просили у громади Ладижина. Таким чином нам вдалося придбати лише погруддя. Але, разом з тим, на конкурс «Місто своїми руками» був поданий проект про створення пам’ятного знаку з нагоди 200 річчя Кобзаря. Співпала їхня ініціатива і наша – ми об’єднали зусилля. І в результаті маємо пам’ятний знак, і рекорд України», - зазначив Андрій Скакодуб.



Переглядів: 7749
Поширень: 0