Близько 135 000 державних коштів привласнив директор одного з районних будівельних товариств. Ці гроші були призначені на реконструкцію будівлі школи в одному з сіл Літинського району.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, працівниками міліції під час перевірки документації було встановлено, що директор однієї з будівельно-сервісних компаній, будучи службовою особою, розікрав близько 135 тисяч гривень, які відділ освіти перерахував на реконструкцію сільської школи. Зловживаючи службовим становищем, чоловік вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт, чим задав збитків державі.

Слідчим відділом міліції дії службовця кваліфіковані відповідно до ч.3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 3461
Поширень: 0