Про це зазначив директор Південно-західного регіонального центру страхового фонду документації Державного Департаменту страхового фонду документації Віктор Кулічов приймаючи участь в засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 25 вересня в облдержадміністрації.

В ході засідання розглядалося питання про стан виконання «Програми створення страхового фонду документації Вінницької області на період з 2010 по 2014 рік», затверджений рішенням сесії обласної Ради ще в 2009 року. Тому наразі виникає потреба затвердити нову Програму і це є головним питання функціонування страхового фонду документації.

Зазначимо, що за Південно-західним регіональним центром страхового фонду закріплені документації Черкаської, Вінницької, Кіровоградської, Чернівецької та Хмельницької областей.

За словами Віктора Кулічова основним завданням регіонального центру є безпосередньо виготовлення документів СФД та надання в межах своїх повноважень методичної допомоги з формування, введення та використання страхового фонду документації. Один з представників відділу моніторингу галузевих та регіональних СФД Південно-західного регіонального центру страхового фонду документації працює та знаходиться постійно в місті Вінниця, здійснює роботу в інтересах регіонального центру.

«Стосовно питання, чи потрібне створення страхового фонду документації на теренах Вінницької області? Останні події, які сталися в Україні підтверджують те, що це дуже потрібні заходи. Адже страховий фонд готує проектну і робочу документацію. Дану документацію отримують регіональні центри. Потім вона фільмується на 30 мм плівки задля довгострокового зберігання (75 років). Згодом, якщо будуть відбуватися зміни типу перебудови об’єктів потрібно буде вносити доповнення та надавати документацію. Окрім того, якщо виникла ситуація коли замовнику потрібно відновити втрачену документацію він може отримати її якщо звернеться з проханнями в Державну установу фонду», - запевнив директор Південно-західного регіонального центру страхового фонду документації.

Він наголосив, що протягом своєї роботи на посаді, Вінницький регіон презентує себе як найкращий. Найбільш якісні показники надає місто Вінниця: «Спостерігається відповідальне відношення до будь-якого питання, що стосується роботи. В минулому році було завершено визначену програму зі 100 відсотковим виконанням, як наслідок вона наразі діє на якісному рівні. В цьому році, вперше готується оглядовий документ нашої системи на Кабінет Міністрів України де Вінницька область та місто Вінниця зокрема будуть фігурувати як найкращий регіон з досвідченими керівниками та спеціалістами».

Звертаючись до присутніх Віктор Кулічов зазначив, що Південно-західний регіональний центр страхового фонду документації Державного Департаменту страхового фонду всіляко сприятиме та допомагатиме в розробці на Вінниччині програми створення страхового фонду документації.



Переглядів: 2734
Поширень: 0