Органами прокуратури Вінниччини рядом перевірок виявлено незаконне витрачання бюджетних коштів в діяльності відділів освіти Літинської, Могилів-Подільської районних та Ладижинської міської рад.

Зокрема, встановлено, що навчання засуджених Літинської виправної колонії № 123 вчителями однієї з місцевих ЗОШ протягом останніх двох навчальних років проводилось лише декілька годин на рік, а не в повній мірі, як це передбачено встановленими тарифікаційними списками годин викладацької роботи, деякими ж педагогами - взагалі не здійснювалось. Усе це підтверджують журнали відвідування та проведення навчання у виправному закладі.

Проте, 918 тис грн з державного бюджету за не проведену роботу нараховано й посадовими особами загальноосвітньої школи привласнено.

Аналогічне правопорушення виявлено і прокуратурою м. Ладижина. Там викладачі однієї з місцевих шкіл також не в повній мірі проводили навчання засуджених Ладижинської виправної колонії № 39. У результаті цього службовими особами школи безпідставно привласнено 38,5 тис грн.

А у Могилів-Подільському районі учителям, які не в повній мірі або й зовсім не проводили навчання у вечірній школі, нараховано майже 75 тис грн.

На разі за даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 191 КК України й проводиться досудове розслідування.



Переглядів: 3506
Поширень: 0