У м. Бар працівники ДАІ зупинили моторолер «Хонда», у багажному відділенні якого вилучили набої до автомата Калашнікова калібру 7,62 мм.

Під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом в місті Бар державтоінспектори на площі Пам’яті зупинили скутер «Хонда». Оглянувши транспортний засіб, з’ясувалося, що в багажному відділенні 23-річний водій перевозив 9 набоїв до автомата Калашнікова.

Зі слів молодика, набої він знайшов на горищі у будинку покійного дідуся і віз в правоохоронні органи здавати, але його зупинив екіпаж ДАІ. Остаточне походження боєприпасів буде з’ясовано після проведення експертизи працівниками науково-дослідного експертно-криміналістичного центра при УМВС.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.

З початку року працівниками міліції на території області з незаконного обігу було вилучено 73 одиниці вогнепальної зброї, 53 – холодної, 2 666 набоїв та понад 10 кг вибухових речовин.



Переглядів: 2815
Поширень: 0