До Хмільницького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителів одного з сіл району про те, ранком 8 жовтня на одній з вулиць села був виявлений мертвим місцевий житель.

На місце виклику одразу виїхали слідчо-оперативна група міліції та експерти-криміналісти. На тілі небіжчика правоохоронці виявили численні синці та подряпини. Отже, що чоловіка перед смертю хтось побив, у міліціонерів не було сумнівів, і вони одразу почали встановлювати коло осіб, які могли би бути причетними до цього.

За словами начальника Хмільницького РВ Володимира Канюки, поки міліціонери вживали заходів щодо встановлення кола спілкування померлого та можливих свідків, судовий медик встановив причину смерті – тупа травма грудної клітини, перелом грудини та ребер зі зміщенням та пошкодженням внутрішніх органів.

Кілька годин знадобилося хмільницьким правоохоронцям, щоб встановити та затримати осіб причетних до побиття чоловіка. Підозрюваними виявилися двоє 18-річних та 44-річні товариші померлого. Усіх їх об’єднувала надмірна любов до горілки. Чоловіки майже щодня влаштовували застілля у будинку одного з них.

Як з’ясувалося, ввечері 6 жовтня під час чергового розпиття алкогольних напоїв у чаркувальників закінчилась горілка, і вони дали 10 гривень потерпілому, щоб він десь придбав міцний напій. Той повернувся без горілки і без грошей. Це розлютило компанію, і трійця накинулась на чоловіка з кулаками. Коли усі заспокоїлися – полягли спати. Протягом наступного дня з побитим чоловіки спілкувалися, він жалівся на біль, але на це ніхто не звертав увагу. Ближче до ночі, побитий помер. Аби не мати проблем з правоохоронцями, чоловіки винесли його з хати та залишили на вулиці під парканом недалеко від будинку, де відбувалось застілля.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення трійці загрожує до 10 років ув’язнення.



Переглядів: 2945
Поширень: 0