До працівників Служби порятунку звернулася Надія Хмельницька з Житомирщини з не зовсім звичним для рятувальників проханням. Жінка довгі роки не могла встановити місце загибелі свого батька Тараса Стрільчука, який пропав безвісти у січні 1944 року. Орієнтовне останнє місце його перебування – Вінницька область.

Допомогти жінці у такій нелегкій, але важливій справі, вирішили Поліщук Юрій - завідувач сектором планування аналітичного та документозабезпечення та Панасієнко Вадим – головний фахівець Липовецького районного сектору. Плідна праця рятувальників дала свої позитивні результати.

Вінницькі рятувальники повернули з небуття ім’я воїна Великої Вітчизняної війни

Як вдалося дізнатися, рядовий Тарас Стрільчук, який служив у 957 стрілецькому полку 309 стрілецької дивізії, загинув у січні 1944 року в районі села Скитка Липовецького району Вінницької області. Рятувальники повідомили про це дочку загиблого воїна. Пані Надія була надзвичайно вдячна за те, що співробітники ДСНС України не знехтували її проханням та допомогли відшукати орієнтовне місце загибелі батька.

“Я вражена чуйністю працівників ДСНС України. Вони є рятувальниками людських душ. Все життя я прагнула відшукати хоча б якість відомості про свого батька. А рятувальники одразу ж взялися допомагати мені. Щиро дякую їм за небайдужість та чуйність,” – розповідає пані Надія.



Переглядів: 3430
Поширень: 0