В агропромисловому комплексі регіону створені сприятливі умови по залученню інвестицій в розвиток галузі – зазначив директор департаменту АПК облдержадміністрації Микола Неїлик.

За його словами, на території області знаходяться в стадії реалізації та будуть реалізовуватися в найближчій перспективі 89 інвестиційних проектів на суму понад 11,8 млрд. грн., спрямованих на розвиток галузі рослинництва, будівництво нових та реконструкцію існуючих тваринницьких комплексів, розвиток інфраструктури для зберігання зерна та плодоовочевої продукції, введення в дію нових потужностей підприємств харчової та переробної промисловості.

У поточному році в агропромисловому комплексі здійснюється будівництво 2 молочних комплексів, проводиться реконструкція 27 молочно-товарних ферм, 8 приміщень для відгодівлі ВРХ та 15 свинокомплексів.

З початку року завершено реконструкцію 8 молочно-товарних ферм загальною потужністю 3180 гол./місць, 1 приміщення для відгодівлі ВРХ на 120 гол./місць та 2 свинокомплексів на 5,5 тис. гол./місць.

Триває будівництво, найбільшого в Європі комплексу з виробництва курятини біля м. Ладижин “Вінницький бройлер” потужністю 440 тис. тонн м’яса птиці на рік. Перша черга по виробництву м’яса бройлерів на 110 тис. тонн запущена в експлуатацію в минулому році. На потужність у 220 тис. тонн курятини на рік комплекс вийде до кінця 2014 року.

З метою розвитку інфраструктури зернового ринку, сховищ для зберігання фруктів та овочів в 2014 році на території області здійснюється будівництво 6 сучасних зерноскладів з енергозберігаючими технологіями загальною потужністю 495 тис. тонн зерна, 2 фруктосховищ на 5,6 тис. тонн та 3 овочесховищ потужністю 7,2 тис. тонн.



Переглядів: 3210
Поширень: 0