Останнім часом до Калинівського райвідділу міліції почали надходити звернення від власників дачних будинків, розташованих у с. Сальник про те, що з їхніх дач невідомі особи скоїли крадіжки цінних речей. Шляхом зламу дверних замків, розбиття вікон, пошкодження дахів, зловмисники потрапляли в середину будинків, господарських приміщень та виносили усе, що «погано лежало» - електроінструменти, побутова техніка, телевізори, алюмінієвий посуд та інше.

Об’їжджаючи свою територію обслуговування на службовому автомобілі в с. Сальник, старший дільничний Олександр Поліщук побачив трійцю підозрілих осіб. Двоє чоловіків та жінка везли господарські візки та постійно озирались. Під’їхавши до них, міліціонер запитав про вміст візків. Як з’ясувалося, там знаходилися речі щойно викрадені з дачного будинку 74-річного вінничанина. Правопорушники були затримані.

Як розповів начальник Калинівського РВ УМВС Петро Скічко, у райвідділі з’ясувалося, що затримані причетні до десятка крадіжок з будинків у цьому дачному масиві. 45 та 32-річні чоловіки раніше були неодноразово судимі за аналогічні злочини, а 22-річна жінка за крадіжки відповідатиме вперше. Викрадені речі зловмисники збували на вінницьких ринках.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такий злочин передбачено покарання до 6 років ув’язнення.

Міліція нагадує власникам дачних будинків дотримуватися елементарних правил, щоб забезпечити збереження власного майна. У період міжсезоння дачі стають привабливими об’єктами для зловмисників, оскільки залишаються практично без нагляду. Аби зберегти власне майно, надійно зачиняйте двері та вікна будинку, не залишайте ключ у господарських приміщеннях, встановіть грати на вікна, двері, підвал тощо, подбайте про надійну огорожу. Встановіть контакти з сусідами, які, можливо, і взимку мешкають на дачі. Не залишайте у приміщені дачних будинків цінні речі, документи, електроприлади, а також будь-яке майно на території дачної ділянки.



Переглядів: 3389
Поширень: 0