Працівники вінницького УБОЗу викрили злочинну діяльність засновників одного зі споживчих товариств, які провівши загальні збори без участі пайовиків, розподілили майно господарства у свою приватну власність.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, оперативники встановили, що під час зборів, які проводились без участі та згоди пайовиків, співзасновники прийняли рішення про розподіл основних засобів товариства на свою користь без будь-якої грошової компенсації іншим учасникам.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк від трьох до п\'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування, в рамках якого правоохоронці встановлять остаточний розмір збитків, завданий іншим учасникам споживчого товариства.



Переглядів: 2837
Поширень: 0