Відтепер переважна більшість мешканців села мають в оселях якісну питну воду, а завдяки перемозі громади у конкурсі Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRO» та залученню коштів з різних рівнів бюджету, вартість таких робіт для людей знизилась практично на 50 %.

За словами сільського голови Красносілки Івана Пустовіта, система водопостачання підведена до осель понад 65 % мешканців села та місцевих закладів соціальної сфери, і при загальній вартості об’єкту у понад 1,5 млн. гривень більше 750 тисяч гривень було залучено з різних джерел співфінансування. Загальна ж протяжність двох автономних водомереж становить 16,7 км, а в подачі води використовуються низькочастотні перетворювачі, які дають можливість значно економити використання електроенергії.

Завдяки міжнародному проекту, мешканці села Красносілці Бершадського району вже мають власне централізоване водопостачання

31 жовтня на урочисті заходи з нагоди введення в експлуатацію водогону до Красносілки завітав голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник.

Очільник Вінниччини відвідав оселі окремих сільських мешканців, де скуштував води з підведеного водогону та вручив господарям подарунки на згадку, оглянув відремонтовану вулицю Миру, де за кошти обласного бюджету у розмірі 380 тисяч гривень прокладено асфальтне покриття проїжджої частини, а також завітав з подарунками до дитячого садочку, школи та ФАПу, ознайомившись з роботою та матеріально-технічною базою закладів. Затим – взяв участь в урочистих заходах з нагоди такої очікуваної мешканцями Красносілки події, що відбулися у сільському будинку культури.

«Реалізація ось таких проектів, їх успіх та оцінка людей, які отримують в результаті ту чи іншу послугу, залежить від активності сільських голів та керівників районів, - висловив переконання голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник. – Питання водопостачання для нас нині серед пріоритетів. Сьогодні, до прикладу, у скап-режимі відбувся відбір проектів з усієї України для участі у проекті ПРООН/ЄС, де також на першому місці питання водопостачання, енергоефективності та розвитку територіальних громад. Крім того, на листопад ми плануємо зустріч з італійськими менеджерами, які працюватимуть спільно з нашими фахівцями по підготовці проектів та залученню коштів європейських фондів. Тож Вінниччина продовжує прямувати цим шляхом і продовжує роботу над тими проектами, які були напрацьовані у попередні роки».

Завдяки міжнародному проекту, мешканці села Красносілці Бершадського району вже мають власне централізоване водопостачання

Керівник області також зауважив, що попри непросту ситуацію, Вінниччина у повному обсязі виконала свої зобов’язання щодо співфінаснування міжнародних проектів. І нині усі партнери заявили про готовність до співпраці у 2015 році.

Задоволеною співробітництвом з Вінницьким регіоном залишилася і керівник Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні DESPRO» Оксана Гарнець. «Реалізований у Красносілці проект є чудовим прикладом того, як усі рівні влади працюють на одну мету і як до цієї роботи долучається громада. І в нас є плани надалі співпрацювати не тільки з Вінницькою областю, яка є фактично взірцевою у цьому проекті, а й окремо з Красносілкою по розбудові стратегії розвитку села й підвищенню якості життя його мешканців», - відзначила керівник проекту.



Переглядів: 3777
Поширень: 0