Прокуратурою області голові Вінницької обласної державної адміністрації внесено подання з вимогою вжити дієвих заходів і усунути порушення щодо соціальних прав випускників деяких шкіл-інтернатів Вінниччини та притягнути до дисциплінарної відповідальності винних у цьому працівників Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА й керівників даних навчальних закладів.

Прокурорською перевіркою встановлено, що внаслідок незаконних дій посадовців Брацлавської, Немирівської, Ситковецької, Самгородоцької та Тульчинської шкіл-інтернатів випускникам 2012-2014 років, із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не доплачено одноразової допомоги на понад 1 млн 300 тис грн.

Крім того, порушувались і права учнів-випускників на отримання одягу та взуття. Немає жодного підтверджуючого документа про їх видачу та відсутні будь-які дані щодо виплати грошової компенсації в розмірі, необхідному для їх придбання.

Зазначені порушення стали можливими внаслідок відсутності державного контролю за діяльністю інтернатних закладів, здійснення якого покладено на Департамент освіти і науки Вінницької ОДА.



Переглядів: 2652
Поширень: 0