Бригада медиків, які прибули на виклик рятувати постраждалу під час бійки молоду жінку, навіть не могли уявити, що незабаром їм самим знадобиться допомога колег. Нетвереза потерпіла накинулась на медиків, почала дряпати їх, плюватися, викрикуючи, що вона ВІЛ-інфікована і воліє, щоб усі вони померли від її хвороби.

Вінницька міліція закінчила досудове розслідування кримінального провадження за фактом свідомого поставлення іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини 26-річною мешканкою Тиврівського району. Матеріали провадження направлені до суду.

Як розповіли в слідстві, в липні цього року жінка в колі друзів у дворі багатоповерхівки розпивала спиртні напої. Раптом у сп’янілій компанії виникла сварка, яка переросла у бійку. Коли учасники конфлікту вгамувалися, то побачили, що одна з жінок лежить за землі вся у крові – побите обличчя, розсічена губа, тіло у синцях та саднах. Тоді хтось з компанії викликав швидку допомогу.

Бригада лікарів, яка прибула на виклик, одразу почала надавати постраждалій першу медичну допомогу, але нетвереза жінка з незрозумілих причин, відповіла агресією. Вона почала сваритися, плюватися та дряпати медиків, які намагалися їй надати допомогу. При цьому постраждала кричала, що вона ВІЛ-інфікована і бажає, щоб усі вони померли від такої ж хвороби. Тоді на місце інциденту лікарі викликали працівників міліції.

Слідчим відділом міліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 130 Кримінального кодексу України (свідоме поставлення іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби, що є небезпечною для життя людини). Під час досудового розслідування з’ясувалося, що правопорушниця вже рік знаходиться на медичному обліку, як інфікована вірусом імунодефіциту людини.

Бригаді лікарів швидкої допомоги довелося пройти медичні дослідження, результати яких показали, що вони не інфікувалися.

Матеріали даного кримінального провадження направлені до суду. Тепер правопорушниці загрожує до 3-х років ув’язнення.



Переглядів: 3285
Поширень: 0