30 жовтня на підстанції 330 кВ «Вінницька» у с. Лука Мелешківська по вул. Привокзальна, 1 було проведено практичне заняття з особовим складом чергових караулів гарнізону Вінниччини на об’єкті енергетики.

На електропідстанції "Вінницька" гасили пожежу

За легендою навчань, при відновленні тиску у вводах 330 кВ автотрансформатор АТ-2 з використанням автопідйомника, з відкритого штуцера вводу тиском зірвано шланг подачі мастила. Струмінь мастила потрапив на глушник автопідйомника, від чого зайнялися випари мастила, масляна роса, фарба на охолоджувачах корпуса АТ-2 під відповідним вводом, промаслений щебінь. Керівник робіт негайно повідомив про займання чергового диспетчера підстанції. Повідомлення в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС надійшло через 5 хвилин з моменту виникнення пожежі. Загорання виникло в денний час.

На електропідстанції "Вінницька" гасили пожежу

До місця надзвичайної події негайно прибули чергові караули ДПРЧ-2,3 м.Вінниця, ДПРЧ-17 смт.Вороновиця та ДПРЧ-31 смт.Тиврів, а також автомобіль пінного пожежогасіння ДЧСПТ-24 обласного центру. Для ліквідації пожежі було проведено гасіння пожежі двома стволами ГПС-600 та одночасно проведено охолодження електроустановки за допомогою води. За 27 хвилин пожежу було ліквідовано.

На електропідстанції "Вінницька" гасили пожежу

«З поставленим завданням черговий персонал об’єкта і особовий склад рятувальних підрозділів справився на «відмінно», – зазначив старший помічник начальника чергової зміни ОКЦ ГУ ДСНС у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту Володимир Педосенко.

На електропідстанції "Вінницька" гасили пожежу

За словами начальника підстанції Ігоря Поляруша, необхідність таких тренувань полягає у тому, аби відпрацювати навички по взаємодії членів ДПД персоналу підстанції і пожежних підрозділів.

Умовне загорання могло спричинити небезпеку в разі поширення пожежі і перекидання її на інше обладнання, тим самим воно могло призвести до подальших технічних несправностей та знеструмлення споживачів.



Переглядів: 5840
Поширень: 0