У Контролісі, що на території Чечелівської сільської ради Гайсинського району, знаходяться три масові захоронення. При вході - пам’ятний знак, де на чорному граніті виведено напис: «У цьому лісі в 1941-1943 роках німецькими фашистами розстріляно понад 400 мирних жителів - стариків, жінок, дітей».

Участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку взяли голова райдержадміністрації С. Котенко, голова районної ради С. Сікорський, Чечелівський сільський голова М. Александрович, представники ветеранських організацій району.

Звертаючись до учасників заходу Сергій Котенко відмітив: «З кожним роком ми все більше переконуємося, що українці - це нація великих людей. Раніше про такі місця поховання нам нічого не було відомо. Але дякуючи історикам, краєзнавцям, невідомі досі сторінки нашої історії стають відомими. Цей пам’ятний знак - свідчення того, що ніщо не забуте. І наше завдання - шанувати історію і зберігати її для нащадків, аби кожен знав, що наш народ - незламний».

Також очільник району висловив сподівання, що чечелівська громада візьме під свою опіку місце, яке увійде у список почесних в Гайсинському районі.

Із нинішніми подіями на Сході провів паралель у своєму виступі член ради ветеранів, майор у відставці Віктор Артьомов. Зазначивши, що в ці нелегкі часи гинуть кращі сини України, патріоти, яким за приклад служить патріотизм воїнів Великої Вітчизняної.

Слід відмітити, що на створення пам’ятного знаку не були використані кошти ні з державного, ні з місцевих бюджетів. Підприємці району Віктор Семчук і Тарас Дяченко власними руками і за власний кошт виготовили гранітний пам’ятник. Доклали чималих зусиль і здійснили роботи з упорядкування трьох братських могил та території навколо них працівники «Гайсинрайагролісу», «Гайсинводоканалу», міського комбінату комунальних підприємств, учні міської загальноосвітньої школи №4.



Переглядів: 3000
Поширень: 0