1 500 гривень намагався дати працівникам ДАІ п’яний водій автомобіля «Citroen Berlingo» за непритягнення його до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху. Тепер чоловікові доведеться відповідати ще й за давання неправомірної винагороди, а за це передбачена кримінальна відповідальність.

Працівники Державтоінспекції під час несення служби по забезпеченню безпеки дорожнього руху в місті Могилів-Подільський зупинили водія автомобіля «Citroen Berlingo», який порушив правила дорожнього руху.

Перевіряючи документи у 32-річного чоловіка, жителя одного з сіл району, працівники міліції відчули від нього різкий запах алкоголю. Аби перевірити свої підозри, чоловіку запропонували пройти алкотест, який підтвердив, що водій знаходиться в стані сп’яніння.

Аби уникнути адмінвідповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, нетверезий водій намагався дати працівникам міліції 1 500 гривень. Від грошової винагороди працівники ДАІ відмовилися, а натомість викликали працівників міліції для фіксування факту намагання дати хабар.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Тепер водію доведеться відповідати за законом не лише за порушення правил дорожнього руху, а й за давання неправомірної винагороди працівнику міліції. Відповідно до ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі) за таке правопорушення передбачено покарання від штрафу, розмір якого становить 500 - 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, до 4-х років ув’язнення.



Переглядів: 2797
Поширень: 0