Майже півтисячі сімей переселенців вже стали на облік в органах соцзахисту Вінниччини. Відтак, вони будуть забезпечені грошовою допомогою для покриття витрат на проживання, в тому числі й на оплату житлово-комунальних послуг. Допомога призначається на термін не більше ніж 6 місяців з дня звернення. Її розмір не оподатковується.

«Для обліку тимчасово переміщених осіб створено єдину інформаційну базу, яка є захищеною, - зазначила Міністр соціальної політики Людмила Денісова під час прес-конференції в рамках прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнонаціональних ЗМІ. - Таке рішення прийнято, щоб отримати достовірну інформацію про категорії, потреби та кількість переміщених осіб в цілому по Україні, аби уникнути, зокрема, і так званого «пенсійного туризму». Потрібно, щоб усі переселенці обов’язково зареєструвалися за місцем перебування й одержали довідку про взяття на облік».

Людмила Денісова наголосила, якщо у місячний термін такі громадяни не зареєструються, вони не зможуть отримувати грошову допомогу.

Голова ДСНС Сергій Бочковський, звітуючи про роботу служби щодо соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, відмітив, що наразі однією з найбільш гострих проблем є розміщення переселенців і забезпечення їх усім необхідним, особливо в осінньо-зимовий період. Для цього підготовлено проект розпорядження Кабінету міністрів, що передбачає виділення обласним державним адміністраціям коштів у сумі майже 16 мільйонів гривень для компенсації витрат на тимчасове проживання переселенців, що розселені у санаторно-курортних і оздоровчих закладах, установах соцзахисту населення, а також гуртожитках та готелях.

Для довідки:

щомісячна адресна допомога для непрацюючих становить 884 гривні, для зайнятих – 442 гривні. Загальна сума допомоги на сім»ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім»ї, та не може перевищувати 2400грн.
 



Переглядів: 3411
Поширень: 0