Вирішення питання про уникнення адміністративного покарання за керування автомобілем без документів та повернення своєї автівки, обернулося для 40-річного мешканця Немирівщини кримінальним провадженням. Чоловік запропонував працівнику ДАІ 400 гривень неправомірної вигоди.

Співробітниками ДАІ під час несення служби по нагляду за безпекою дорожнього руху в селі Ковалівка було зупинено автомобіль «ВАЗ-2103», за кермом якого знаходився місцевий житель. В ході перевірки з’ясувалось, що в автомобіля не працює гальмівна система, а керманич ніколи не отримував водійського посвідчення.

Автомобіль правопорушника було вилучено та поміщено на арештмайданчик.

 За керування автомобілем без документів чоловік запропонував ДАІшнику 400 грн. Той не взяв

У приміщенні Немирівського райвідділу міліції, аби уникнути покарання за адміністративні правопорушення, чоловік запропонував працівнику ДАІ 400 гривень неправомірної вигоди.

Тепер чоловік відповідатиме не лише за адміністративне, але й за кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі), що карається штрафом, у розмірі до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 3113
Поширень: 0