Представниками військових комісаріатів Вінниччини постійно висвітлюються приклади героїзму, мужності та стійкості військовослужбовців, які виконують завдання на східних та південних рубежах нашої країни. Разом із районними відділами освіти створенні експозиції, інформаційні стенди, присвячені військовослужбовцям-учасникам АТО, проводяться уроки мужності, тематичні години з вшанування пам’яті військовослужбовців, які полягли у боротьбі із сепаратистами за цілісність України. Гостями заходів є військовослужбовці, які проходять службу в зоні проведення АТО та на даний час перебувають у відпустці.

Протягом останніх двох тижнів, за сприяння відділу освіти Калинівської районної державної адміністрації, за участю військовослужбовців РВК в ряді навчальних закладів району було проведено тематичні уроки з вшанування пам’яті військовослужбовців, загиблих під час виконання бойових завдань в зоні АТО з елементами відеолекторію. В решті загальноосвітніх навчальних закладів району відповідні заходи були проведені вчителями шкіл в рамках уроків з предмету «Захист вітчизни» з використанням наданих військовим комісаріатом відео- та друкованих матеріалів.

На Вінниччині молодь навчають на прикладах героїзму військовослужбовців, які знаходяться у зоні АТО

Не залишаються осторонь і представники Бершадсько-Теплицького об’єднаного районного військового комісаріату, котрі проводили патріотичні заходи у Бершадському медичному коледжі.  

В той час в стінах Могилів-Подільської ЗОШ №1 проведено урок «Мій тато в АТО».

У свою чергу в Крижопільській середній загальноосвітній школі №1 І-ІІІ ст., було проведено «Урок мужності», в якій приймали участь військовослужбовці Крижопільсько-Піщанського ОРВК та учасник АТО сержант Т.

В своїй розповіді військовослужбовець розповів про те, як військовослужбовці Збройних Сил України захищають нашу Вітчизну, про їх високий моральний та патріотичний дух, віру в перемогу. Також було згадано про волонтерів, які ціною свого життя допомагають військовим, лікарям, які борються за життя солдат.

Було помітно, що дітей дуже хвилюють події, які зараз відбуваються. В кінці уроку хлопці та дівчата подарували гостям витинанки та малюнки, побажали всім учасникам АТО повернутися живими та здоровими.



Переглядів: 3962
Поширень: 0