Вночі, увірвавшись до будинку подружжя літніх пенсіонерів, двоє зловмисників, застосувавши фізичне насилля, намагались заволодіти їхніми заощадженнями, але отримали опір. В результаті один нападник отримав смертельне вогнепальне поранення, а інший - затриманий у процесуальному порядку.

Близько 22 години до чергової частини Калинівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителя села Жигалівка про те, що в одному з домогосподарств було чутно постріли. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

На Вінниччині пенсіонер захищаючи свій будинок вбив грабіжника

Як з’ясувалось, стріляв 66-річний пенсіонер, захищаючись від нападників, які увірвались до його домогосподарства.

На Вінниччині пенсіонер захищаючи свій будинок вбив грабіжника

Правоохоронцями було встановлено, що ввечері, почувши шум на подвір’ї, на вулицю вийшла господиня будинку, де на неї напали двоє чоловіків, обличчя яких були закриті шарфами. Нападники, побили стареньку та намагались зв’язати її скотчем, але побачивши, що жінка більше не може чинити опір, припинили знущання та вдерлись до будинку.

На Вінниччині пенсіонер захищаючи свій будинок вбив грабіжника

Увірвавшись в одну з кімнат, зловмисники напали на невістку господарів, яка разом з 5-річним сином проживала у цьому ж будинку. Чоловіки почали погрожувати дитині, бити молоду жінку та вимагати гроші.

В цей час в іншій кімнаті господар, дістав з сейфа свою зареєстровану мисливську рушницю, і намагаючись зупинити нападників, вистрілив у стіну. Така поведінка жертви ще більше розлютила зловмисників. Вони, погрожуючи предметом схожим на пістолет, направились до пенсіонера. Наступний постріл господар будинку здійснив у одного з нападників.

На Вінниччині пенсіонер захищаючи свій будинок вбив грабіжника

Злякавшись, зловмисники почали тікати. Поранений впав на подвір’ї домогосподарства, а його товариш утік. Лікарям, які прибули на виклик, не вдалось врятувати зловмисника, оскільки поранення виявилось несумісним з життям.

19-річний загиблий був односельцем потерпілих. Хлопець раніше притягався до адміністративної відповідальності за скоєння дрібних хуліганств.

На Вінниччині пенсіонер захищаючи свій будинок вбив грабіжника

Як розповів начальник УМВС у Вінницькій області Ігор Моренець, для розшуку злочинця, який втік, були задіяні досвідчені оперативники. Вже наступного дня, в ході проведення оперативно-розшукових заходів, підозрюваний у вчиненні розбою був затриманий. Працівниками міліції організовано пошуки зброї, з якою був нападник та вжито заходів для встановлення її місцезнаходження. На сьогоднішній день слідство розглядає дії господаря будинку як необхідну оборону та проводить необхідні слідчі дії.

Затриманим виявився 39-річний мешканець Сумської області, який раніше вже відбував покарання у місцях позбавлення волі. Чоловік усю ніч блукав по лісу і лише вранці, вийшов у село. Постукавши в одну з хат, він просився зігрітись та розповів що його пограбували.

За даним фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця), що карається позбавленням волі на строк до двох років та ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). Зловмиснику, який напав на стареньких загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває досудове слідство.

Керівник міліції Вінниччини також висловив подяку усім людям, які виконуючи свій громадський обов’язок, надають сприяння міліції у затриманні злочинців та припинені кримінальних правопорушень.



Переглядів: 5318
Поширень: 0