Близько першої години ночі на лінію «102» надійшло повідомлення від чоловіка, який назвався жителем Калинівки та повідомив, що місцевий ресторан «Водограй» замінований.

Вже за декілька хвилин у закладі працювала слідчо-оперативна група міліції. Міліція евакуювала відвідувачів та працівників ресторану, аби не наражати на можливу небезпеку. Вибухонебезпечне місце обнесли обмежувальною стрічкою та впродовж двох годин експерти-вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками ретельно обстежили усі приміщення на предмет виявлення вибухових чи інших небезпечних речовин.

Відвідувачі ресторану, які збиралися відсвякувати Новий рік, змушені були чекати за межами закладу. Попри незручності для людей правоохоронці не могли проігнорувати повідомлення, адже головне їх завдання – подбати про безпеку громадян та попередити будь-які можливі неприємні інциденти.

Під час обстеження приміщень та прилеглої території ресторану «Водограй» фахівцями вибухо-технiчної служби та кінологічного центру при УМВС підозрілих предметів виявлено не було. Через 2 години робота закладу була повністю відновлена.

Міліція також з’ясувала, що чоловік, який повідомив на «102» неправдиву інформацію про замінування, назвався чужим ім’ям, встановлено, що така особа не проживає на території району. Організовано заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєння даного кримінального правопорушення.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.



Переглядів: 4881
Поширень: 0