Юнаки та дівчата із містечка Щастя, що на Луганщині, Новорічні та Різдвяні свята зустрічали на Вінниччині, у гуртожитку Гніванського професійного коледжу. 23-є молодих людей навчатимуться і житимуть тут допоки у рідному місті не стане безпечно Майже місяць тому, їх вивезли із зони бойових дій, на спокійнішу територію. У свої 15- 17 років вони вже встигли дізнатися, що таке жахіття війни і стали міркувати зовсім не як підлітки.

Діти поспіхом покидали інтернат, у якому навчалися, дехто приїхав на Вінниччину навіть без теплих речей. Дізнавшись про це обласні податківці вирішили допомогти і подарували зимові куртки, а щоб свята були приємнішими також привезли солодощі, печиво, каву та чай.

23 підлітків з луганського містечка Щастя навчатимуться і житимуть у Гнівані

Усі розуміють, що вдома небезпечно знаходитися, проте хочуть якнайшвидше повернутися до рідних місцин, друзів, знайомих, родичів. Кажуть, що боялися покидати територію Щастя і їхати до центральної України, адже їх переконували, що тут над ними вчинять «розправу» або ставитимуться як до ворогів народу. Проте думка змінилася майже одразу, після кількох днів перебування у Гнівані і спілкування з місцевими викладачами. В. о. директора Гніванського професійного ліцею Ольга Цимбалюк каже, що наразі діти зі Щастя забезпечені і канцелярським приладдям і харчуванням, заклад опікуватиметься ними скільки буде потрібно.

23 підлітків з луганського містечка Щастя навчатимуться і житимуть у Гнівані

Начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан поспілкувався з молодими людьми і запевнив, що вони можуть звертатися у разі необхідності за допомогою. Також запропонував провести екскурсію, аби краще ознайомитися з Вінницею і зіграти у футбольний матч з командою обласних податківців. Пропозиції прийняли з неабияким ентузіазмом, залишилось лише призначити точну дату.



Переглядів: 3673
Поширень: 0