54-річній жительці Тульчинського району загрожує кримінальна відповідальність за незаконне поводження зі зброєю… через свою любов до оковитої.

До Тульчинського райвідділу міліції надійшло повідомлення про правопорушення від жителя села Суворівське, який розповів про те, що його односельчанка пропонувала йому придбати у неї пістолет. Свідомий чоловік не погодився на угоду та проінформував правоохоронців.

При виїзді на місце події працівники міліції виявили пристрій, схожий на револьвер саморобного виробництва калібром біля 5 мм. Вилучена зброя відправлена на експертизу в НДЕКЦ при УМВС.

За словами жінки, зброю вона знайшла минулої осені у лісі та зберігала у себе в домогосподарстві.

Як розповідають односельці, жінка зі своїм співмешканцем зловживають спиртними напоями. Цього дня грошей у них на горілку не було, тоді вони вирішили продати «знахідку». Власниця зброї потенційному покупцю пропонувала навіть обміняти револьвер на оковиту, коли той відмовився давати гроші.

Наразі слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Міліція нагадує, що у разі добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 3160
Поширень: 0