Черговими жертвами телефонних шахраїв стали 70-річний вінничанин та літня жінка з Тиврівського району області.

Не зважаючи на численні попередження правоохоронців, мешканець обласного центру під приводом «звільнення сина з міліції» перерахував зловмисникам 5 000 гривень. Зателефонувавши потерпілому, аферисти повідомили йому неприємну новину та переконали, що для вирішення питання необхідні гроші. Літній чоловік зрозумів, що його ошукали після того, як з’ясувалось, що з сином все гаразд.

Постраждала від дій телефонних шахраїв і 68-річна пенсіонерка з одного з сіл Тиврівського району. За визволення своєї дитини жінка переказала спритникам 2 тисячі гривень.

За даними фактами працівниками міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Відповідальність за скоєння такого правопорушення передбачає ув’язнення до трьох років. Наразі вживаються заходи для встановлення та затримання зловмисників.

Міліція Вінниччини вкотре закликає громадян не довіряти подібним дзвінкам та стороннім людям, які під будь-якими надуманими приводами намагаються заволодіти вашими коштами.



Переглядів: 3328
Поширень: 0