У місцевого жителя одного з сіл Томашпільського району працівники міліції вилучили предмет схожий на арбалет та стріли. Зі слів правопорушника, зброю він зробив власноруч через цікавість, адже до цього виготовляв лише сільськогосподарські приладдя.

Як розповів начальник Томашпільського райвідділу міліції Дмитро Іванченко, до працівників міліції надійшла оперативна інформація про те, що житель одного з сіл району шукає бажаючого придбати холодну зброю – арбалет, технічний стан якого він періодично перевіряє, стріляючи по деревах на власному подвір’ї.

Дана інформація підтвердилась під час санкціонованого обшуку. У будинку 59-річного підозрюваного працівники міліції виявили предмет зовні схожий на арбалет, стріли до нього зі свинцевим наконечником та заготовки стріл.

Зі слів чоловіка, він захоплюється виготовленням сільськогосподарського приладдя, яке використовує на городі. Цього разу йому стало цікаво, чи спроможній він зробити щось інше, тому взявся за виготовлення арбалету. Де насправді чоловік взяв зброю, яка за усіма ознаками є холодною, і навіщо зберігав, з’ясує слідство.

Вилучена зброя направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.



Переглядів: 3045
Поширень: 0