На Вінниччині чергове шахрайство. У Бершадському районі фермер заплатив 135 тисяч гривень за добрива, але так їх і не отримав.

До Бершадського райвідділу міліції звернувся 39-річний директор одного з сільськогосподарських господарств району з заявою про шахрайство. Чоловік розповів, що невідомі особи заволоділи коштами підприємства у сумі 135 000 гривень за поставку 35 тонн аміачної селітри.

Як з’ясувалось, чоловікові на мобільний зателефонував «представник» одного з товариств, яке реалізує сільськогосподарські добрива, та запропонував йому «вигідну» пропозицію для придбання аміачної селітри.

В перший раз чоловік виявився обачним та відмовився від купівлі добрива, тож шахраям довелось попрацювати, аби ошукати обрану жертву. Ще тричі вони телефонували директору підприємства, пропонуючи ще більш вигідні умови, доки чоловік не погодився та не перерахував 135 тисяч гривень на вказаний зловмисниками рахунок.

Отримавши гроші, шахраї перестали виходити на зв\'язок, а ошуканий мешканець Бершадщини так і не дочекавшись селітри, звернувся до міліції.

Наразі правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п\'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути пильними при укладанні будь-яких угод та користуватися послугами лише перевірених партнерів.



Переглядів: 3155
Поширень: 0