Любов Михайлівна поінформувала присутніх про стан справ у освітній галузі Вінниччини та підготовку освітян до початку нового навчального року. Зокрема, вона повідомила, що за рахунок місцевих бюджетів до кінця 2009 року планується закупити 11 автобусів передбачених державною програмою «Шкільний автобус». Причому у Тульчинському районі діти вже мають можливість подорожувати на навчання у новому комфортному транспорті. Сама программа діє, але область не отримує коштів, які передбачені на ці потреби з державного бюджету. Якщо область таки отримає всю суму передбачену для виділення зі Стабілізаційного фонду, то обласне керівництво зможе закупити ще 20 автобусів для перевезення дітей.

Залишається відкритим питання щодо закриття шкіл у с.Ясенки Липовецького краю та с.Пузирок Козятинського району. Адже саме ці школи проводять навчання за індивідуальною формою, оскільки в классах навчається по 2-3 учні.

Триває капітальний ремонт та оновлення у більшості шкіл районів області. Зокрема, до кінця року планується завершити ремонтні роботи і відновити навчання в Ольгопільській школі Чечельницького району, загальноосвітній школі с. Довжок Томашпільського району, тощо. І хоча кошти на потреби капітального ремонту по цих навчальних закладах були отримані в кінці липня, але до завершення року всі роботи будуть виконані на сто відсотків.


Переглядів: 2995
Поширень: 0