Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області розпочато щорічну традиційну операцію "Первоцвіт-2015".

Наразі вже розроблено та затверджено комплексний план спільних заходів по проведенню операції "Первоцвіт 2015" в 2015 році та графік виїздів і забезпечення автотранспортом рейдових бригад.

Зазначимо, що операція «Первоцвіт» — масова всеукраїнська екологічна акція державних природоохоронних та правоохоронних органів та екологічних громадських організацій, яка поводиться щорічно в Україні в лютому-квітні з метою припинення незаконного збирання, транспортування та продажу рідкісних ранньоквітучих рослин

До голів районних державних адміністрацій Вінницької області направлено листи щодо прийняття відповідних рішень щодо охорони рослин, занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків, заборони торгівлі ними на ринках та поза їх межами.

Важких непоправних втрат завдає масовий збір першоцвітів – підсніжника, конвалії, проліска, цикламена та крокусу, що призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Цінні першоцвіти занесені до Червоної книги України і будь-який збір їх або пошкодження суворо забороняється.

Тому, станом на 26 лютого 2015р. Держекоінспекцією області складено шість протоколів за незаконну продаж підсніжника білосніжного.



Переглядів: 3731
Поширень: 0