На Вінниччині безкоштовним харчуванням забезпечені усі учні початкових класів та пільгових категорій. А таких, за словами заступника директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрія Лисака, в області 79,3 тисяч осіб.

«В таких непростих умовах забезпечити школярів безкоштовним харчуванням складно. Однак, обласна влада випрацювала усі механізми, аби питання забезпечення дітей їжею було вирішено. Вишукали усі резерви, в тому числі комбінуючи можливості субвенції освітньої галузі, а також додаткові бюджетні видатки районів та із залученням спонсорських та інших коштів. Зокрема мова йде про вирощену продукцію на земельних ділянках навчальних закладів» – наголосив Андрій Лисак.

Загалом, на організацію харчування у 2015 році виділено понад 45 мільйонів гривень. У 2014/2015 навчальному році середня вартість шкільних обідів складає: у сільській місцевості – 5,8 гривень, у містах – 6,1 гривень.

«Ми бачимо йде зростання вартості продуктів харчування, бюджетні асигнування, які сьогодні виділяються органами місцевої влади не забезпечують повноцінного харчування учням. Тому найближчим часом влада, педагогічні колективи спільно з батьківською громадськістю знаходитимуть шляхи для покращення харчування дітей у навчальних закладах області» – зауважив Андрій Лисак.



Переглядів: 2730
Поширень: 0