За інформацією департаменту ЖКГ і Е облдержадміністрації, в області підготовлені проектні пропозиції щодо реалізації 10 проектів загальною кошторисною вартістю понад 5 млн. грн.

На фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік подано пропозиції по об’єктах водовідведення по 7 проектах на суму 9,8 млн. грн. (Вінниця, Калинівка, Хмільник, Липовець)

В рамках проекту DESPRO пропонується реалізувати 8 проектів на суму 5,4 млн. грн.

За даними моніторингу, проведеного департаментом, на початок 2015 року, залишок кошторисної вартості нереалізованих проектів з водопостачання та водовідведення перевищує 80 млн. грн.

В зв’язку з відсутністю державного фінансування вкрай актуально постає питання пошуку інвесторів.

В 2015 році органам місцевого самоврядування запропоновано продовжити роботу щодо залучення позабюджетних коштів (пошуки інвесторів) для можливості реалізації наявних проектів з водопостачання.

В лютому поточного року робочою групою у складі представників департаменту ЖКГ і Е облдержадміністрації спільно з облводоканалом здійснюється аудит підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Зокрема, перевірявся технічний стан об\'єктів, використання паливно-енергетичних ресурсів та їх питомі витрати, а також джерела погашення заборгованості за спожиту електроенергію.
 



Переглядів: 2809
Поширень: 0