В рамках мобілізаційної кампанії Вінниччина у лідерах серед регіонів України. Як повідомив під час брифінгу заступник військового комісара-начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи полковник Олег Вінницький, з першим етапом четвертої хвилі часткової мобілізації область впоралася на 128 відсотків. Загалом з області у черговий відбір до війська мобілізовано майже дві тисячі осіб, з яких 250 - це офіцери запасу.

«Завдяки злагодженій роботі військових комісарів Вінниччини, виконавчої і самоврядної гілок влади та за сприяння голови облдержадміністрації по залученню добровольців, планове завдання з мобілізації в області виконали на 128 відсотків. Більше того, перший етап четвертої хвилі часткової мобілізації ми завершили раніше зазначеного строку. З Вінниччини також поставлено 57 одиниць техніки» – наголосив Олег Вінницький.

В рамках четвертої хвилі мобілізації в Україні створено єдиний реєстр військовослужбовців, які ухиляються від мобілізації. На жаль, його поповнило і 1810 вінничан, з них 800 - військовозобов’язані з м. Вінниці. Нині цими особами вже займаються відповідні органи.

«В основному ухиляються не від призову, а коли отримують першу повістку для проходження медичного обстеження. Адже, у разі неявки військовозобов’язаного по бойовій повістці, йому загрожує кримінальна відповідальність, а на медкомісію – адміністративна. Насторожує і той факт, що до так званої «самої хворої» категорії належать офіцери та медики, які перебувають в запасі і мають офіцерські звання. Їх фантазії з метою ухиляння від служби немає меж» – зазначив Олег Вінницький.

За словами заступника військового комісара-начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи полковника Олега Вінницького, загалом на Вінниччині з першої по четверту хвилі мобілізацій призвано майже 6,5 тисяч військовозобов’язаних вінничан.



Переглядів: 3217
Поширень: 0